Dieses Blog durchsuchen

Freitag, 10. November 2017

De ziua mea: 602 (Pe cine hrănești?)


Îmi imaginez că în fiecare dată de 10 ale lunii e ziua mea de naștere. Astfel că tocmai aniversez 602 luni de viață.
Mai departe, îmi imaginez că de ziua mea petrec ceva mai mult timp reflectând asupra unor tematici legate de viață. O reflecție izvorâtă din pace, liniște, relaxare, nu din disperare.

Aici postarea de ziua mea: 601 

Nativii din Fecioară se nasc cu multe daruri. Unul dintre ele este de a-i servi pe ceilalți.

Nativii din Fecioară se nasc cu predispoziție nostalgică, spre suferință, spre victimizare, spre depresie și, în esență, spre autodistrugere. Vestea bună este că pot lucra la aceste tipare și pot ieși din ele.
copyright: Anca Moraru, creație proprie
Nativii din Fecioară se nasc cu impulsul de a se dovedi celorlalți și sieși. Tind spre Perfecțiune, sunt obsedați de Perfecțiune și Ordine și devin în timp cel mai mare dușman al propriei ființe, pentru că Perfecțiunea nu există și nimeni nu o poate defini, este ceva la fel de relativ ca întreaga realitate pe care o percepem.

Nativii din Fecioară se definesc prin verbele a analiza și a critica. Aceste caracteristici pot atinge extreme și la bază se află de fapt un mecanism subconștient de auto-apărare. A analiza implică a gândi (prea mult, de regulă). Ori, așa cum am aflat din episoade anterioare, Gândul, ca expresie a Minții noastre, este cel mai înfocat dușman al nostru. Gândurile sunt cele care ne fac să ignorăm o situație ca atare din perspectiva ei obiectivă, ne scot deci dintr-o realitate obiectivă și ne aduc, ne aruncă într-o realitate pur subiectivă, unde nevoia, disperarea noastră de a planifica și de perfecționa totul ne distrug practic.

Și lista e mai lungă. Acesta este bagajul genetic al nativilor din Fecioară. Cum menționam puțin mai sus, vestea bună este că se poate lucra pe aceste tipare și se pot schimba genele.

Există o povestioară - care nu se aplică doar Fecioarelor:

Avem în noi doi lupi care se dușmănesc și se luptă în permanență. 

Unul dintre lupi simbolizează 
# negativismul,
# criticismul, 
# gelozia, 
# supărarea, 
# lăcomia, 
# teama și tot ce se aliniază cu aceste atribute.

Celălalt lup simbolizează 
# compasiunea, 
# iubirea, 
# ascultarea, 
# umilința, 
# optimismul, 
# dragostea de viață și tot ce se aliniază cu aceste atribute.

Care dintre cei doi lupi va câștiga în cele din urmă?

Răspuns: acela pe care îl hrănești.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

I'm WATCHing YOU!! :-)