Dieses Blog durchsuchen

Sonntag, 20. Oktober 2013

ATR 2013 pe scurt

În pofida faptului că nu mi-a mers prea bine în ultimele 3-4 săptămâni, 
în pofida faptului că tot ploua și se anunța ploaie pe rupte pentru vinerea de dinaintea cursei,
în pofida faptului că nu am putut să mă decid până în ultimul moment cum, cu ce și cu cine ajung în Azuga,
în pofida faptului că am cam întârziat prin București, fiind prima oară când încercam să-mi rezolv niște drumuri fără să apelez la bicicletă și pierzând dublul de timp pe deplasări între 4 puncte diferite ale orașului ăsta sugrumat de mașini,
totuși am ajuns la Azuga în jur de ora 17, după ce am făcut 3 ore pe drum cu mașina personală. Mult, mult prea mult pentru doar 143 de km! Dar în Bușteni se rupe firul, degeaba mergi șnur până acolo, că de acolo intri în coșmar. Fără motiv. Doar proastă, execrabilă gestionare a traficului, stațiunea fiind presărată cu treceri de pietoni nesemaforizate, așa că sutele și miile de pietoni trec când vor mușchii lor, la infinit ....
Vorbă lungă, sărăcia omului, am zis că e ”pe scurte” acum:
M-am reunit cu gașca gălățeană și seara ne uitam noi pe balcon cât de negru și rece și ud era totul, Domina zonei fiind Ploaia cu biciul răsfirat!
 Ploua șiroaieeeeee .............. și vânturile erau un pic turbate.
 Dar eram optimiști, se anunțaseră vreo 17°C pentru sâmbătă, fără ploaie, ba chiar soare!!! 
Și așa a fost!
Avantajul de a te putea caza în apropierea startului e că poți ieși afară, în frig, și doar cu cinci minute înainte de start. Am ieșit cu vreo 15 minute înainte, să alerg un pic picioroangele roșii. Aveam mănuși, pantaloni lungi, niște parazăpezi de o mie de ani, roșii și slăbite, dar mă rog, și-au făcut treaba pe mizeria care a urmat timp de patru ore jumate ....
(poză, sper să găsesc una cu mine înainte de start)
Startul: punctual la ora 10. Ce bine că ați pus startul la 10!!!!!!!!!!!!!
Traseul: greu frate! da greu rău! Nu-mi amintesc să mai fi concurat în condiții d-astea de la Maratonul Medieval de Mountain Bike de la Mediaș, 2010! 
A fost o cursă de modelaj în lut și schiat prin nămol, în mare parte.
Pajiștile alpine deschise, aflate în bătaia vânturilor, erau zvântate și nu prezentau nici o bătaie de cap.
Un traseu frumos, descris aici - ediția 2012 
Vreme EXCELENTĂ!!! Chiar dacă cam friguț și cam VÂNT pe unele segmente.
 Asta de jos p poza preferată, am făcut doar vreo 5 poze pe traseu, de data asta.
 Marcajul nu a mai fost atât de obsedant ca anul trecut, în două puncte puteai rata intrarea, dacă nu erai atent, dar eu nu m-am pierdut deloc.
Organizarea foarte bună, completă de la A la Z (de la înscriere, preluare kit, start, marcaj, alimentare, hidratare, moderare, muzică, cina, tombola, premierea) mi-a plăcut, nimic ostentativ, deși așa poate părea comparativ cu majoritatea celorlalte curse de pe piață. Alimentare excelentă!! și îmi pare rău că nici măcar nu am consumat .... 3 bucățele de cașcaval, o bere-limonadă la final și două doze de Red Bull. Atât.
 E mai mult de povestit. Asta e ”pe scurte” :-)
Ideea este: uneori, indiferent de vremea de afară și de prognoze, dacă simți că ești OK, merită să te duci să faci cursa. Eu nici măcar nu m-am simțit că aș fi OK și dacă nu aș fi promis că vin, probabil aș fi renunțat foarte ușor să mai fac deplasarea. Aș fi zis că ”ah, plouă, e urât, e nașpa, va fi murdar ...” etc.
Nu a fost curat :-) .... dar nici că mi-a păsat .... Pofta a venit mâncând. Nici măcar nu dormisem prea bine peste noapte .... Cred că gașca m-a făcut să uit de ale mele și să mă prezint totuși la start :-) Zuzi, Nico și George - sunteți pe recepție?!
 Duminică dimineața, la 1°C, am pornit toți patru pe Sorica, pe nepregătite. Adică io vroiam, ceilalți se bâlbâiau .... și am luat-o cu toții în sus până la urmă :-) Și a fost frumos, ne-am masat mușchii de la picioare, că se simțea nevoia :-)
Acum .... recuparea gastronomică :-)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

I'm WATCHing YOU!! :-)