Dieses Blog durchsuchen

Sonntag, 30. September 2012

PROMO: Azuga Trail Race 27 km, 20 octombrie

 Traseu
Traseul ATR 2012 are o lungime de 27 km cu diferenta de nivel de 1600 m si este compus din 2 bucle, prima de 20 km alergabila in proportie de 80% Sorica - pe langa Vf.Clabucetul Azugii - cabana Susai - Clabucet Sosire Predeal - cabana Garbova-Sorica, iar cea de a doua de 7 km cu urcare grea pe partie pana aproape de debarcarea schiorilor si apoi coborare lunga si frumoasa spre stanga partiei pe asa-zisul drum al afinarilor.
Startul concursului Azuga Trail Race 2012 se va da la baza partiei de ski Sorica din Azuga. Traseul incepe cu o portiune de plat de aproape 2 km pana la pastravarie, de unde continua cu o urcare de 3 km si 500 m diferenta de nivel pana sub Vf. Clabucetul Azugii. Poteca este marcata recent de azugeni, urca frumos si repede pe o creasta iesind in cele din urma pe un platou care are o superba deschidere asupra Baiului si Bucegilor. Aici avem un punct de hidratare dupa 5 km de la START. Nu urcam pe Vf. Clabucetul Azugii (acesta merita vizitat indeosebi primavara pentru rezervatia naturala de branduse), ci il ocolim prin stanga, pe curba de nivel pana la o stana.
Coboram ocolind stana prin dreapta spre padure pe poteca larga facuta de ciobani, ne intalnim cu traseul (marcat turistic) folosit in trecut de familia Ceausescu care duce la cabana Susai unde vom avea un punct de revitalizare si control, dupa aproximativ 9 km de la START.
De la cabana Susai coboram la inceput pe Creasta Cocosului ca apoi sa urcam si sa ne intersectam cu partia Cocosul din Predeal. Ajungem astfel la Clabucet Sosire, traseul de concurs face stanga pe langa debarcarea schiorilor, in coborare spre cabana Garbova unde avem un punct de hidratare la putin peste 15 km din cursa. Ocolim prin dreapta pe curba de nivel Vf. Clabucetul Taurului dupa o urcare de aproape 200 m, iar dupa o coborare frumoasa pe poteci serpuite ajungem din nou la baza partiei Sorica (punct de revitalizare si control) dupa aproximativ 20 km de la START.
Concurentii care doresc sa se opreasca aici o pot face, vor primi medalia de Finisher, iar locul lor in clasament va fi in urma celor care termina tot traseul.
Cursa pentru unii de-abia acum incepe! 
Pentru ca ... urmeaza cireasa de pe tort, o urcare grea de aproape 600 m diferenta de nivel si lunga de 2 km! Exista un premiu special numit 'King of the Sorica' pentru cel mai bun timp scos de la baza partiei pana sus unde vom gasi in acest scop un punct de control. Odata ajunsi aici voluntarii ne orienteaza spre stanga partiei pe sub locul de debarcare al schiorilor, un mix de inca 5 km curba de nivel, coborare si plat pana la FINISH.
Picioare tari si MULT SUCCES!
CONTACT: 
Lucian Al Marii
telefon: 0743 108 088, contact@azugatrailrace.ro
Update 21.10.2012: 
Am fost, am văzut, am alergat, am terminat și ... aici am povestit :-)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

I'm WATCHing YOU!! :-)